Трети протест с искане за оставката на директора на „Пирогов“

0

- Advertisement -

Трети  протест с искане за оставката на директора на „Пирогов“ ще се проведе днес. Този път родители ще се съберат пред здравното министерство, след като от болницата разпространиха становище на лекар-ортопед, че протестът вреди на персонала и на болните.

Протестът ще се проведе след първата публична изява на медици от лечебното заведение, ръководещи структури, участвали в лечението на починалото момиче.

След като отказа на покана на БНР, началникът на клиниката по неврохирургия проф. Николай Габровски даде подробности в телевизионния ефир. По думите му на административно ниво няма допусната грешка в лечението на Даная.

Той обясни, че скъпоструващото лекарство, което е било нужно за нея, е било налично в „Пирогов“, но заради тромавата процедура по отпускането му е поискано от лекуващия лекар от ИСУЛ и така са били осигурени два флакона.

В доклада от проверката на агенция Медицински надзор пише, че лекарството е отпуснато от „Пирогов“ около три часа след документирания час на смъртта на Даная. Все още няма официална информация дали втората проверка по случая е приключила. Очаква се назначаването на трета от здравния министър.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки