От днес психолози влизат в училищата на учениците, оказали насилие срещу единайсетокласничка от Варна

0

- Advertisement -

Единайсетокласничката, която беше удряна и унижавана от ученици от три гимназии във Варна, е извън града с родителите си. Очаква се да бъде разпитана, след като се върне в понеделник.

От полицията разпитват участниците в инцидента в рамките на досъдебното производство.

От днес психолози от Националната мобилна група започват кризисно консултиране с учениците, които са участвали в това деяние, съобщи Ирена Радева-началник на РУО–Варна.

Припомняме, че Министерството на образованието и науката започна цялостна проверка по случая на агресия над ученичка във Варна. В случая са замесени възпитаници на няколко професионални гимназии в града. Момичето е било обиждано, удряно и унижавано от група ученици, показват кадри от видеа, публикувани в социалните мрежи, които не са заснети на територията на училищата. 

Регионалното управление на образованието във Варна е сезирало „Държавната агенция за закрила на детето“ и е подала сигнал на органите на МВР.

Министерството на образованието и науката вече създаде организация във всеки от шестте центрове за психологическа подкрепа в страната, за да могат да се приемат сигнали.  Целта е бърза реакция и превенция на случаите на насилие.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки