Търсят поне двама свидетели, които да потвърдят кадрите с убийството на Пейо

0

- Advertisement -

Най-голямото доказателство на разследващите срещу Габриела и Красимира може да изгори!

Автентичността на видеото от охранителната камера тепърва ще се доказва, но само по себе си не може да докаже нищо съществено

Най-голямото доказателство на разследващите срещу Габриела и Красимира, че именно те са убили Пейо Пеев, може да изгърми! Изтеклият запис на убийството на 44-годишния мъж може да бъде отхвърлен от съда, ако не бъде доказано, че е автентичен, и ако няма поне двама свидетели, които да подкрепят това, което записът показва.

Това научи „България Днес“ от свои източници в Софийския градски съд.

По принцип в съда видеозаписи много трудно могат да бъдат допуснати сами по себе си като доказателство. Първо съдът ще назначи видеотехническа експертиза, която трябва да докаже автентичен ли е записът, или не. На второ място ще се опитат да избистрят кадрите, на които се твърди, че се вижда как Габриела и майка и Красимира влизат в колата и убиват Пейо Пеев. Трето, според източници на „България Днес“ записът трябва да е подкрепен със свидетелски показания, с предмети, които свързват сочените за убийци с жертвата и с други записи от уличните камери, които да засекат маршрута на колата на Пейо.

Пейо ще остане завинаги на 44 години
Пейо ще остане завинаги на 44 години

Интервю с Диана Ковачева – Омбудсман на Република България

Тук възниква и друг проблем – в закона е заложено, че всякакви видове видеозаписи и снимки са винаги веществени доказателства, но при едно условие. Ако те са направени по реда и правилата на Наказателно-процесуалния кодекс. Тоест разследващите трябва да извършат всичко изрядно, защото и най-малката грешка би означавала, че записът с убийството на Пейо ще отиде на вятъра.

Тялото на 44-годишния Пейо Пеев беше открито в автомобила му на Алеко на 19 януари. Само часове по-късно за зверството бяха арестувани и обвинени тъща му Красимира и дъщеря й Габриела Пеева – Славова.

Младата майка беше пусната под домашен арест, за да гледа 6-годишния си син и 4-месечното си бебе. Впоследствие стана ясно, че децата въобще не са при нея. Съдът не си е направил труда да провери къде са малчуганите, когато пуска Габриела под домашен арест, за да се грижи за тях.

Както „България Днес“ разбра вчера от адвокат Пламен Борисов, е имало административно производство и на децата е поставена мярка за защита по закона за закрила на детето. В момента двете деца са при майката и бащата на Пейо – Орлин и Иванка Пееви. Точно заради това в четвъртък от държавното обвинение обявиха, че са протестирали мярката за отклонение и другата седмица ще поискат Габриела да бъде вкарана зад решетките, където в момента е майка й Красимира.

Красимира Трифонова
Красимира Трифонова

Пейо имал подозрения, че Габриела и майка й го тровят. Споделил това с адвоката си и с баща си. Баща му му казва да внимава къде се среща с тях, да е на публично място. Така на 18 януари жертвата спира в близост до камера, монтирана на магазин на няколко пресечки от блока на майката и дъщерята в кв. „Изток“. Именно тази камера заснема цялото убийство, което по неофициални данни е продължило над 4 минути. На записа, с който разполагат разследващите, се вижда как Красимира и Габриела се качват в автомобила. Пейо е на шофьорското място, до него е жена му, а зад него – тъщата. Малко след 21:00 часа камерата, до която е спрял 44-годишният мъж, заснема как автомобилът започва да се тресе, а вътре ясно се вижда как има ожесточена борба – ръце хвърчат наляво-надясно. Вратата на Пейо се отваря два пъти, жертвата прави опит да избяга, но двете жени не му дават тази възможност. Вижда се как някой се протяга отвътре и затваря вратата, след което борбата продължава. Предполага се, че именно Габриела попречва на мъжа си да избяга и двата пъти, защото според обвинението се е хвърлила върху гърдите му да го придържа, докато майка й го души в продължение на няколко минути.

След убийството колата остава неподвижна в рамките на близо половин час. След това отпрашва и излиза извън обсега на камерата. След това се предполага, че жените преместват Пейо от шофьорското място, а Красимира се качва зад волана и потегля към Витоша.

По неофициална информация вече на „Алеко“ тялото на 44-годишния мъж е залято със спирт и запалено. Изгарят обаче само част от дрехите му, защото кислородът е свършил, тъй като сочените за убийци са затворили всички врати и прозорци на автомобила. Това е плюс за разследващите, защото много от уликите са останали непокътнати. Всички те в момента са дадени за експертизи и ДНК изследвания. По неофициална информация Пейо е удушен с някакъв кабел. Все още не е ясно как са се прибрали обратно до къщата си.

Предстои Апелативният съд в столицата да реши дали да прати Габриела в ареста, тъй като мотивът за освобождаването й бе да се грижи за двете си малолетни деца, които не са при нея. Адвокат Пламен Борисов, който е запознат със случая, каза пред „България Днес“, че Габриела ще използва статута си на майка и ще се опита да си върне децата, за да не я тикнат зад решетките.

 Дело за укривателство

В момента разследват и опит за прикриване на следите. Ченгетата и прокуратура смятат, че някой е помогнал на Габриела и Красимира да прикрият действията си. Възможно е дори и този мистериозен трети човек да е прибрал майката и дъщерята от Витоша. В момента е образувано дело за укривателство срещу все още неизвестен извършител.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки