Безплатното висше ще доведе повече студенти

0

- Advertisement -

„Работна група ще обсъжда промените, които бяха приети при кандидатстване в медицинските специалности“, заяви в „Денят започва“ проф. Галин Цоков, министър на образованието и науката.

Промените в балообразуването предизвикаха недоволство сред преподаватели и ученици. Министърът обясни и кога може да се използва оценката от повторно положената матура, на която децата отскоро могат да се явяват.

„В област Пловдив около 190 училища са преминали към онлайн обучение, както и 2 училища в област Габрово. София не се приближава към грипна ваканция. В София-област се очаква да има предложение за обучение от разстояние в електронна среда“, каза проф. Галин Цоков.

Той коментира, че българските учители и училища имат достатъчно опит по време на пандемията с обучението в електронна среда, който сега може да послужи за такова обучение.

„Това е още една възможност да се комуникира с децата в ситуация на грипна епидемия, да се взаимодейства с учителя и да се усвоят умения в електронна среда“, допълни проф. Галин Цоков.

По думите му с отпадането на таксите за студентите целта е висшето образование в България да стане още по-добро.

„Така възможността студентите да останат и да работят в България е много по-голяма. Броят на студентите намалява поради демографската криза. За отпадането на таксите са необходими 150 милиона лева за 2024 година, ще се покрият вторият семестър за тази учебна година и първият от следващата“, добави образователният министър.

Той поясни, че в последните години няма свободни места, но падат балообразуващите оценки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки