Мистериозен помагач лъсна в убийството на Пейо

0

- Advertisement -

Възможен помагач е успял да заличи следите на Габриела Славова – Пеева по автомобила „Пежо“ 407 на убития Пейо Пеев. Опит да се изтрият и дактилоскопични данни, оставени от тъщата Красимира Трифонова, също е правен, но криминалистите са успели да извадят отпечатъци, които са приложени като доказателство. Това съобщава „Телеграф“.

„Няма следи по колата и по ключа от колата на Габриела. Няма конкретни данни кога е настъпила смъртта, няма доказателства и от приложената видеоекспертиза“, бе и единият от аргументите на топадвокатката Марияна Тодорова. 

Клетки 

Юристката бе наета по спешност от тъщата Красимира Трифонова, за да защитава дъщеря й Габриела. Самата дипломатка Трифонова остана в ръцете на адвокат Велика Андонова, за която се говори, че е близка приятелка със сестрата на обвиняемата Светлана Георгиева, която също е адвокат.

От защитата настояха, че записът от камерите, на които се вижда как клетият Пейо е изтезаван, не са достатъчно ясни.

„Самите експерти правят предположения за действията вътре, без да се конкретизира. Не може на базата на това да се повдига обвинение“, категорична бе адвокат Тодорова. В хода на заседанието стана ясно още, че Пейо Пеев е бил умъртвен около 21.24 часа на 18 януари, а телефонът му е давал индикация, че е включен и трафичните данни на клетка в района на „Свети Наум“ над Драгалевци в 9.14 часа на 19 януари, Йордановден по стар стил. Целта очевидно е била да заличат следите

Интимно

От защитата отново настояха делото да е при закрити врати, тъй като дипломатката Красимира Трифонова е дългогодишен сътрудник в междуправителствената Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Друг аргумент беше, че на заседанието ще излязат интимни подробности за дъщерята Габриела Славова – Пеева, която, макар и в брак с Пейо, е имала паралелна връзка с бившия депутат от „Продължаваме промяната“ (ПП) Велико Минков.

Самият политик твърди, че 4-месечното бебе Кристиян е негово и дори води дело за бащинство в Бургаския окръжен съд. Минков беше и на протест пред Съдебната палата в София заедно с други приятели на Пейо, които настояха за справедлив процес.

Съдия Пламен Дацов бе категоричен, че няма да засекретява заседанието и се позова на факта, че публичността на съдебните заседания е изключителна ценност и е заведена като основен принцип в Конституцията на Република България – чл. 121, ал. 3. 

Брутално

Съдебният състав определи Габриела Славова да бъде върната обратно зад решетките. Досега съпругата на убития Пейо беше с мярка за неотклонение „домашен арест“ с аргумента, че трябва да полага грижи за двете си деца – 6-годишния Михаил и четиримесечния Кристиян. Децата обаче са предадени от социалните служби на грижите на родителите на Пейо – Иванка и Орлин Пееви.

БЛИЦ уточнява, че преди часове

.

В ареста бе оставена и майка й Красимира Трифонова.

Изключително брутално престъпление срещу близък, в случая – баща на детето й“, каза председателят на състава съдия Пламен Дацов в крайното си определение. В последната си дума пред съда Трифонова заяви, че от 30 години работи за България и за българите в чужбина. „Искат да ни вземат децата, ние сме невинни!“, изцепила се през сълзи тъщата. 

„Срещу дъщеря ми Габриела има заговор. Едното дете да вземат родителите на Пейо, а другото „биологичния материал“ Велико Минков“, настоя тя.

Определеният за „биологичен материал“ Минков пък коментира след заседанието, че най-после е спокоен, че двете жени са оставени зад решетките. „Това е патология. Личи си гигантското желание на мен и Пейо да бъдем бащи, а за Габриела и майка й сме само биологичен материал“, заяви мъжът. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки