Фермери блокират пътища край Труд, Брестовица, Кръстевич и Гелеменово

0

- Advertisement -

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) започват безсрочни протестни действия от днес, предава БНР.

Протестът предвижда блокирането на възлови пътища на 80 точки в цялата страна от 10.00 до 12.00 часа.

В Пловдив блокадата ще е в района на кръговото движение край с. Труд, край село Брестовица, както и край хисарското село Кръстевич.

В Пловдив полицейски екипи ще пренасочват движението по карловския по обходни маршрути през Граф Игнатиево и Калояново.

В Пазарджик, над 50 трактора ще блокират „детелината“ край село Гелеменово, но няма да блокират движението към АМ „Тракия“. Към зърнопроизводителите ще се присъединят и оранжерийни производители, съобщи Иван Кабуров от Българската аграрна камара.

Организаторите съобщават, че времето за блокада на пътищата ще се увеличава с всеки изминал ден. В събота и неделя няма да бъдат затваряни пътища в интерес на гражданите.

След състоялата се среща на 4 февруари в Министерски съвет между бранша и властта регионалните сдружения от НАЗ единодушно взеха решение, че предложението на държавата е незадоволително и неприемливо.

Асоциацията настоява да се преразгледа предложението за разпределение на помощите и бюджета, които биха възпрепятствали масови фалити в българското земеделие, както и ясни гаранции за законодателни промени, поети от лидерите на парламентарните групи, които от своя страна ще гарантират устойчивост на сектора. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки