Трактори блокираха пътищата към Югозапада

0

- Advertisement -

Пътищата от столицата към Югозапада са блокирани от 11,30 ч, пише Lupa.bg

Тежка земеделски машини се движат в кръг на пътен възел Даскалово и така блокират движението в посока София, Перник и към Благоевград и Югозападна България по магистрала „Струма“.

Зърнопроизводители и зеленчукопроизводители в Перник протестират заради прекалените „зелените“ регулации, налагани от Брюксел, и липсата на държавна политика, насочена в подкрепа на сектора.

Земеделците обявиха, че не са доволни от предложенията на правителството, както и от европейското законодателство по т. нар. зелени мерки.

„Излизаме на улицата заради прословутите изисквания по зелената сделка, които ни ограничават да работим, ние в момента не можем да работим. Има места, които още не сме изорали,

защото ни забраняват до края на февруари да орем.

Продаваме на цени, които са цени отпреди 10 години, торове, горива, заплати, всичко е в пъти увеличено. Така че секторите зеленчукопроизводство, животновъдство, зърнопроизводство в момента са на изкуствено дишане“, оплакват се земеделци.

Те се заканват утре тракторите да блокират цялата област Перник. Ефективният протест ще продължи, докато исканията им не бъдат изпълнени.

СНИМКИ: Lupa.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки