Антъни Иванов: Детска грешка, нищо особено не се е случило

0

- Advertisement -

„Детска грешка, грешка на две по-големи деца. Нищо особено не се е случило. Случи се, че ни хванаха с мой приятел с малко количество марихуана. Заведоха ни в районното, там ни разпитаха. Казаха, че е маловажно. Казаха, че не са ни видели да употребяваме. Това беше причината да ни пуснат. Не съм задържан“, така Антъни Иванов коментира пред журналисти ареста си за притежание на канабис. Плувецът беше открит на басейн „Пирин“ в Благоевград по време на тренировка.

„Тренирам. Всичко е наред. Това е една спънка, и то в момент, в който се чувствам много добре във водата. Тренировките ми вървят много добре. Гадни и кофти решения, може би те ме подтикнаха да направя тази грешка, която се радвам, че не успях да довърша. В Америка съм употребявал марихуана по лекарско предписание заради болки в рамото. Имам и документи за това, но в България не съм. Момчето, което беше с мен учи в Академията. На мен ми е много притеснено за него, защото най-вероятно ще го изгонят. Благо беше част от предния скандал с федерацията по плуване. 

За мен е изненадващо, че толкова медийно внимание се обръща на една така нелепа грешка. Аз съм на басейна, тренирам от 7.30 часа сутринта. Това е достатъчно показателно, че работя. Олимпиадата е Божа работа. Ако успее да падне наказанието до тогава съм готов да покрия норматив. Ако не, ще бъда готов да се върна в началото на октомври за световните купи. Това ще бъде моята цел – да спечеля медал от световна купа. Това е напълно постижимо. Аз не мисля да се състезавам в надпревари, свързани с федерацията. Ще се състезавам под български флаг разбира се, но не свързано с тях“, допълни Иванов.

Плувецът е със спрени състезателни права заради обидни коментари към ръководството на Българската федерация по плувни спортове.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки