Цветомир Петров оглави СОС

0

- Advertisement -

След 3-месечен блокаж, Столичният общински съвет си избра председател – Цветомир Петров от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България – Спаси София“.  Той беше избран с 47 гласа „за“. 

Съгласно постигната договорка, той ще заема поста до юли. 

„Ще позволим и на администрацията на кмета да започне да изпълнява пълноценно задачите си. Благодаря за избора! Ще работя неуморно, за да го превърна в доверие“, каза Петров.

Вили Лилков посочи:

„Постигнахме споразумение за един по-широк консенсус. Направихме всички крачка напред за разрешаване на кризата в Столичен общински съвет“

Карлос Контрера отрече постът да е ротационен:

„Това е просто, административно преодоляване на една пречка и нищо повече. Сглобки няма, няма да говорим за цени“, допълни Контрера.

Кой е Цветомир Петров

Петров е роден на 5-и юни 1990 година в София. През 2009 година завършва Професионалната гимназия по телекомуникации. Висшето си образование завършва в УНСС, където придобива бакалавърска степен по „Публична администрация“, а по-късно става и магистър по „Управление и администрация“. Владее много добре английски език, съобщиха от Столичната община.

През 2009 година е Ръководител екип Credit Control в CableTel, където ръководи екипа при подготовка, организиране и събиране на вземания при просрочени задължения. В периода 2010-2011 г. заема длъжността „мениджър екип“ в С.Г. Груп ООД. От 2011 до 2013 година е маркетинг консултант на „Кенвело България“ ЕООД. От 2013 до 2015 година е регионален представител за град София, ISDR (Independent Sitetalk Deals Representative), ISCR (Independent Sitetalkcashback Representative) на The Opportunity Network Ltd., където подготвя, организира, развива и ръководи цялостната търговска политика на компанията. Осигурява доброто функциониране на системата за изпълнение на поръчките, като при необходимост осигурява обучение, подкрепа и мотивация, както и спазването на административните услуги. Изготвя план за пътуванията из района, като внимава най-важните обекти да получат нужните покрития и да реализира нови възможности за бизнес.

За периода 2015 – 2018 г. е експерт в областната администрация на София област, където организира и ръководи работата на деловодството, пълното материално технически обезпечаване на администрацията и провеждане на процедури по ЗОП. От 2018-а до 2021 година е главен експерт в Министерството на околната среда и водите, като дейността му е насочена към изготвяне на всички видове актове и одобряваните с тях документации, свързани с подготовка, стартиране и провеждане на процедури за възлагане на обществени поръчки по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП); участие в комисии за разглеждане, оценка и класиране на постъпили оферти по обществени поръчки; извършване на всички действия предвидени в ЗОП след приключване на договора; окомплектоване, архивиране и опис на досиета на поръчките.

От есента на 2022 година става част от ПП „Продължаваме промяната“. През октомври 2023 година е избран за общински съветник в Столичния общински съвет от МК „ПП-ДБ-Спаси София“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки