Земеделци затвориха пътя за границата със Сърбия

0

- Advertisement -

След тридневните протести на Пътен възел „Даскалово” днес земеделските производители от Перник затвориха пътя за границата със Сърбия в района на пернишкия квартал „Радина чешма”. В Брезник и Радомир също има блокади на възлови пътища. Трафикът се пренасочва по обходни маршрути.

Блокадата в Перник е на разклона за село Витановци, очаква се тя да продължи най- малко два часа, заявиха земеделците. Те не са удовлетворени от вчерашната среща в Министерството на земеделието, каза председателят на националната асоциация „Обединени земеделски производители Венцислав Митков.

„Проблемни като договаряне са забавените субсидии. Това, което нас ни вълнува, специално в планинските и полупланински райони, става въпрос за плащането в необлагоделстваните райони. Обявено е от 20 март до 10 април, което е абсурдно и няма как. Довечера пак сме на среща в Министерски съвет с премиера и министъра. Много е важна довечера срещата и вече ще определим по- нататъшните си действия”.

Митков съобщи още, че до края на следващата седмица ръководената от него асоциация ще внесе в Народното събрание законопроект за браншовите организации.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки