Осъждан в миналото за грабеж е общинският служител, заловен с подкуп във Варна

0

- Advertisement -

Задържаният за взет подкуп общински служител във Варна е работел от около две години в администрацията. Той е на 34 години и назад в миналото е бил осъждан за извършен грабеж. Това съобщи на брифинг днес главният комисар на МВР Живко Коцев. 

Служителят е извършил престъплението през 2004-2005 г. в ученическите години, когато е бил непълнолетен. Наложено му е наказание „пробация“ за срок от една година и полагане на обществено-полезен труд. Доколкото ми е известно, е бил реабилитиран, поясни Коцев. 

Подкупът, който е получил вчера служителят, е бил във връзка с даване на разрешително за строителни дейности, като първоначалната уговорка е той да получи 10 хиляди лева. Във вчерашния ден по време на срещата е дадена част от общата сума, допълни главният комисар на МВР. 

Все още ролята на жената, задържана за подкуп заедно със своя колега, се изяснява. Все още няма доказателства за привличането в качеството ѝ на обвиняем, съобщи окръжният прокурор Красимир Конов. 

Задържаният с подкуп служител се казва Камен Ел Хаббал. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката такава – „задържане под стража“.

Работата по документиране и доказване на престъплението продължава и към момента под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки