Б. Борисов: Доверието между партньорите в управлението е паднало до степен на „ледена епоха“

0

- Advertisement -

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че доверието между партньорите в управлението е паднало до степен на „ледена епоха“. Той участва в Академия на младежката организация на партията в Плевен.

„Оттук насетне чакаме оценките на министрите. Има някаква комуникация между нас, но вече доверието е паднало до „ледена епоха“. Всяка дума е премерена, всяка буква се внимава какво значи. Да ви кажа честно, към този момент не съм оптимист, защото тяхната тактика е ясно. Щом те нямат свян да напишат, че в регулаторите може с ГЕРБ да са 50 на 50, то нека и в Министерски съвет да са 50 на 50″.

Това каза в Плевен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Такава е тактиката на Петков. В момента той има всичко. Отстъпките трябва да бъдат направени от тях. И изведнъж сега те се държат като в предизборна кампания. Почват да нападат ГЕРБ. Все едно досега не сме управлявали заедно. По никакъв начин не се разбират, че той има всичко – всички министри“, посочи още Борисов.

Относно вероятността за предсрочни избори, лидерът на ГЕРБ каза:

„Ако постигане на разбирателство се окаже невъзможно, господин Петков ви отговаря: страните се договарят заедно с изборите за европейски парламент да се проведат и предсрочни парламентарни избори с цел намаляване на риска от политическа нестабилност и отклоняване от проевропейския път на България. Те са ви отговорили, защо ме питате мен“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки