Кирил Петков: Национално отговорно е преговорите да започнат веднага

0

- Advertisement -

Национално отговорно е преговорите да започнат веднага, настоя Кирил Петков. От ПП-ДБ обаче не са готови да подпишат коалиционно споразумение, преди да са изминали 9-те месеца управление начело с Мария Габриел. 

„Сглобката, както я нарекохме, сега трябва да си довърши вторите 9 месеца от тази работа. Ако видим, че ГЕРБ реално са готови да свършат тази работа и да видим, че тези регулатори работят, имаме съдебна система, служби, които работят и са реформирани, тогава, след 9 месеца, може да говорим за коалиционно споразумение. Дотогава не може да говорим въобще за такова, защото нито хората, нито ние сме уверени, че тези реформи ще се случат докрай. Нека да видим документа на ГЕРБ, обаче няма да влезем в коалиция и коалиция като коалиция няма да има, докато не видим, че реформите са се случили. Време е да запретнем ръкавите. Време е да видим как реалните реформи ще продължат, защото ние не се казваме „Продължаваме управлението“. Ние се казваме „Продължаваме промяната“. Трябва да ни покажат, че промяната ще продължи, за да има шанс това управление да продължи“, коментира той.

Петков защити министър Тагарев: 

„Бойко Борисов и Делян Пеевски поискаха неговата смяна. Всичките ни евроатлантически партньори много го харесват. Украинците специално са казали по време на посещението, че харесват нашия министър на отбраната. От тази гледна точка не знам тука откъде идва тяхното желание да го сменят“, попита съпредседателят на ПП-ДБ. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки