България празнува 20 години от присъединяването си към НАТО

0

- Advertisement -

На 29 март България отбелязва 20 години от присъединяването си към НАТО. В цялата страна ще се проведат чествания по повод годишнината. Кулминацията ще е тържествен концерт, организиран от Министерството на отбраната и МВнР, който ще се състои от 18:00 часа на пл. „Княз Александър Първи“.

В концерта ще вземат участие Гвардейският представителен духов оркестър и изпълнители от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили към Националната гвардейска част, както и джаз бендът на НАТО, който гостува за първи път в България. Джаз бендът е част от Международния оркестър на Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа (SHAPE).

Концертът ще бъде открит със съвместно изпълнение на химна на България и химна на НАТО.

Преди това същия ден под егидата на правителството, на Дипломатическия институт към министъра на външните работи, съвместно с Информационния център на Министерството на отбраната, Атлантическия клуб в България и Софийския форум за сигурност организират в Централния военен клуб национална конференция на тема „20 години България в НАТО: Защото сме по-силни заедно“.

Заради честванията Столична община промени още вчера организацията на движението в центъра на София. Забранен е престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга на пл. „Княз Александър I“ до приключването на събитието в петък.

Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието, постове за контрол и регулиране на движението на възлови кръстовища за тези часове на посочените места.

България се присъединява официално към НАТО на 29 март 2004 г. заедно с Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки