МВР шефът Калин Стоянов обяви: В дома на Бойко Рашков са спретвали вечеринки, за да ме дискредитират!

0

- Advertisement -

Първи коментар направи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов за разследването в Агенция „Митници” и смяната на главния секретар в силовото ведомство

Рашков запозна всички в МВР със задържаните за контрабанда баща и син, каза Стоянов

На въпрос дали познава Стефан и Марин Димитров, той отговори: „Всички ги познават”. И добави: „Познавам ги от министерството. Бойко Рашков запозна абсолютно всички с тях. Те бяха доста често в МВР. Предимно Стефан”, уточни Стоянов, който каза, че по негово време двамата не са ходили във ведомството. 

Министърът обясни, че има информация за „вечеринки, които са организирани в дома на Бойко Рашков в тесен кръг”. „На които са се разпределяли задачи на всеки присъстващ. Кой по какъв начин да ме дискредитира до ротацията, за да не остана на поста министър и впоследствие на тези вечеринки, след като се разпределят задачите, е започвало кадруването”, поясни той.

„За съжаление, скандалът е голям и според мен ще останат тежки негативни репутационни щети както към длъжността главен секретар, така и към МВР и държавата, като цяло. Много трудно ще възстановим и крехкото доверие, което гражданите имат към ведомството”, подчерта министърът.

Във връзка със случилото се с бившия главен секретар на МВР каза: „На 3 април Живко Коцев дойде при мен и ми каза, че трябва да отиде до Комисията за противодействие на корупцията. Малко по-късно разбрах, че е в СГП и поисках да се свържа и да говоря с него. Свързахме се и ми каза, че иска да си пусне три дни платен отпуск. Това е”, обясни Стоянов.

Министърът поясни, че е знаел, че същият ден е направен обиск в кабинета на Коцев. „Разговорът с него беше само вечерта, когато приключиха процесуалните действия и когато си подписа заявление, с което поиска да напусне системата на МВР. По никакъв начин не съм оказвал натиск”, добави той.

Според Стоянов някой е съветвал Коцев за всичко. „Едното е подаване на оставка по собствено желание, а на другия ден всички станахме свидетели как стана оттеглянето ѝ”, каза още министърът на вътрешните работи. Той обяви, че е разпитан в прокуратурата основно за назначения, които не са се случили, в Областната дирекция на МВР в Хасково, информира NOVA.

По отношение честността на предстоящия вот, Стоянов заяви, че МВР не организира изборите. Ангажимент на ведомството било да охранява изборните секциите, книжата и машините. „И не на последно място – да се бори с тежкото явление – купуване и продаване на гласове. Мисля, че ще се преборим”, е мнението му.

„Недоумение за мен, хората около мен и за голяма част от служителите е как някой след шест месеца ни упреква, че не сме се справили на изборите. Преди, по време и след вота нямахме критика от тези хора, които в момента я отправят. Считам, че ще се справим. Още повече – за първи път чухме, според изказвания, че МВР отговаря и за недействителните гласове. Пълен абсурд”, завърши Стоянов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки