Отново отложиха делото за кметските избори в София

0

- Advertisement -

Поредно отлагане на делото за кметските избори в София заради нови искания на страните.

Административният съд София-град ще заседава по жалбата на загубилата вота Ваня Григорова срещу решението на Столичната общинска избирателна комисия да обяви за победител Васил Терзиев на 7 юни – два дни преди вота 2 в 1, в който Григорова се регистрира да участва като председател на коалиция „Солидарна България“. 

Процесуалните представители на Терзиев и коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България – Спаси София“ – Александра Стеркова и Жулиета Мандажиева, отказаха да коментират съдбата на делото, ако Григорова бъде избрана на народен представител.

„7-и юни ще бъде последният ден от кампанията. 8-и юни е ден за размисъл, което означава, че изключително много трябва да се съобразим с това и да не позволяваме делото да излезе извън правната рамка и да не се превръща в политически процес“, предупреди Александра Стеркова.

„Бихме искали да припомним, че дотук всички данни от експертизата показват, че именно Васил Терзиев е ощетен с гласове, но това дело продължава, което разбира се, съдът е длъжен да направи, докато се поддържа жалбата, но дотук всички данни показват, че ощетяването е в полза на Васил Терзиев. Той е ощетеният“, каза Жулиета Мандажиева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки