ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЦИ: Засилен трафик, 1 милион българи тръгват на път

0

- Advertisement -

Засилен трафик през първия почивен ден от поредицата празници. Около 1 милион българи се очаква да тръгнат на път.

Служители на полицията ще подпомагат движението по пътищата в страната. От „Гранична полиция“ са провели срещи с колегите си от всички съседни държави и са се договорили да няма неработещи гишета в натоварените дни по границите. Акции на „Пътна полиция“ се очакват на 2, 3 и 5 май през нощта.

Продължава укрепването на подпорната стена на 16-я километър на магистрала „Струма“. Очаква се там ремонтните дейности да приключат до края на седмицата. Там движението остава затруднено.

За улеснение на пътуването и за повишаване безопасността на движение на леките автомобили в тунел „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на магистрала „Хемус“ днес, утре и на 3 май ще се обособят две ленти в посока Варна и една лента за София. При тунел „Правешки ханове“ ще се ограничи движението за София, като трафикът за столицата изцяло ще се пренасочи от АМ „Хемус“ при пътен възел „Осиковска Лакавица“.

На 6 и 7 май, когато трафикът към столицата ще е по-интензивен, в тунел „Топли дол“ ще се обособят две ленти в посока София и една за Варна.

През „Правешки ханове“ ще има две ленти в посока София и ще се ограничи движението за Варна, като целият трафик за Варна ще се пренасочи от АМ „Хемус“ при пътен възел „Правец“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки