Над 190 служители проверяват данъчните складове на „Лукойл“ в 6 града

0

- Advertisement -

В данъчните складове на „Лукойл Нефтохим Бургас“ и „Лукойл България“ започнаха проверки на съвместни екипи от служители на  Агенция „Митници“, Националната агенция за приходите, ГДБОП, Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР и Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. Общият брой на включените в операцията служители е над 190. 

Операцията обхваща данъчните складове на двете компании, представляващи петролни бази на територията на областите София – град, София област, Стара Загора, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, както и данъчните складове, управлявани от Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“.

Основна цел, е да бъде извършена инвентаризация чрез отчитане на физическите наличности на енергийни продукти. Данните ще бъдат съпоставени с материалната отчетност.

Контролните действия ще продължат до приключване на инвентаризацията във всички обекти. След обобщаване ще бъде предоставена публична информация за резултатите.

От „Лукойл Нефтохим“ отказаха коментар за настоящата акция на контролните органи.

За втори път тази година контролните органи извършват проверка на наличностите в складовете за енергийни продукти на „Лукойл Нефтохим Бургас“. 

На 1 януари във връзка с дерогацията на руски петрол, 23-ма митнически служители извършиха инвентаризация на наличните количества нефтопродукти, произведени от суров нефт, в складовете намиращи се на територията на рафинерията и на нефтеното пристанище „Росенец“. 

Данни за нарушения не бяха на оповестени. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки