Деси Иванчева съди затвор заради лошо здраве

0

- Advertisement -

Вчера мина поредното дело на Десислава Иванчева за влошеното ѝ здравословно състояние в затвора в Сливен и липсата на лечение месеци наред, в резултат, на което е пораснал микроаденомът (туморът ) на хипофизата ѝ. За това алармират от „Сдружение Зелен Мадост“ в съобщение, изпратено до медиите. 

В него те изтъкват сериозните здравословни проблеми, които има бившата кметица на ж.к.“Младост“ в столита. По думите им зъбите ѝ се клатят и всеки момент може да загуби една част от тях. Шест пъти ѝ записвала часове в София и после не са я водили на преглед, но са отменяли часа, с което са предизвиквали неудобство на докторите в клиниката. В един от последните случаи е била конвоирана от Сливен до София, но без никаква полза. Рано в 6 ч. сутринта нахлули в килията и ѝ казали да си стяга багажа за Сливен без да може да иде на преглед. Какво е наложило това – няма обяснение. В последствие на Деси ѝ била открита астма. Предписан ѝ е инхалатор, но и до него няма редовен достъп, пишат защитниците на бившата кметица. 

Те уточняват, че съдия по делото е Мария Шишкова – бившата заместник главна прокурорка на Цацаров.

„Деси явно „има късмет” със „случайният“ подбор на съдии и избира шефове от съдебната система  – Ушев (шеф на закрития Апелативен специализиран съд), сега пък Шишкова, която стои на една маса с Ваклин и му обещава протекции в качеството и на зам.главен прокурор. А за предсрочното освобождаване трябва да разчита на благоволението на сливенския окръжен прокурор Веселин Гангалов, който го преместиха там след закриването на същия Апелативен специализиран съд“ изтъкват още те.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки