27 години от изчезването на Съвестин: баща му още вярва, че е продаден на бездетни

0

- Advertisement -

Все още няма следа от 8-годишния Съвестин, който изчезна на 6 май 1997 г. в софийския квартал „Люлин“. Преди дни се навършиха 27 г. от мистериозното изпаряване на момчето. Около случая и до днес витаят съмнения, че малчуганът е бил отвлечен и продаден зад граница на бездетно семейство. Баща му Тодор Деянов е сигурен, че синът му е бил похитен за фамилия в друга държава, която е платил 200 хил. долара, за да го има. Преди време Деянов посочи и имената на полицаи сержанти от Троян и Плевен, които са участвали в схемата.

„Въпреки изминалото време аз не съм променил мнението си за съдбата на детето ми – разказва бащата на Съвестин пред „24 часа“. – Убеден съм, че то е следено от хората, които са го отвлекли. Те са получили поръчка с изисквания и синът ми е отговарял на тях – рус, със сини очи, на 8-годишна възраст. Съвестин е жив, но не ме помни и живее с мисълта, че истинските му родители са тези, които се грижат за него в момента. През годините имаше много сигнали за това, че е виждан на различни места извън България. Обиколих такива точки по света, на които другите не стъпват дори на екскурзии. За съжаление, не го намерих никъде.“

Последният сигнал за младежа е от 2012 г., когато българка на име Диана Йорданова твърди, че го е разпознала в метрото във френския град Лион.

Тогава тя разказа, че той приличал на фоторобот, направен в САЩ по метода „възрастова прогресия“ – състаряване, който видяла по телевизията. 

Въпреки сигнала камерите в метрото в Лион не бяха проверени, тъй като се оказа, че записите се трият до няколко дни. Поради големия брой на преминаващите пътници властите там отказаха да проверят и данните на всеки един, който се е чекирал с карта, преди да бъде пуснат за влизане в метрото в същия ден. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки