Министър Запрянов: Кремъл има намерение директно да повлияе на изборите у нас

0

- Advertisement -

Според служебния министър на отбраната Атанас Запрянов, Кремъл има намерение директно да повлияе на предстоящите избори през юни.

Военният министър каза това при откриването на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която продължава от днес до 27 май. 

Очаква се за заседанието на Асамблеята да пристигне генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

По време на изборите България очакват действия за дезинформацията, каза Атанас Запрянов. В отговор на въпроси той даде пример като дезинформация фалшивите новини за изпращане на български военнослужещи в Украйна.

Според служебния министър на отбраната хибридна заплаха представляват и изявленията на цитирам прокремълски партии, че подкрепата на България на Украйна ще ангажира България във войната.

Ние сме във фокуса на активни процеси и кампании на дезинформация, опитващи се да повлияят на  вътрешнополитическите ни процеси, заяви още Запрянов.

Влияние има и за европейските избори.

Атанас Запрянов обърна внимание, че именно заради това районът на Черно море и западните балкани трябва да стане част от фокуса на НАТО защото по този начин това е укрепване на източния фланг.

От срещата на върха на НАТО  в Съединените Щати след около месеци нещо Запрянов очаква и евроатлантическа солидарност за политиките. Както и да се обърне внимание че 2% от брутния вътрешен продукт за отбрана е препоръчителен.

Началникът на отбраната адмирал Емил Евтимов посочи пред делегатите, че в момента България се фокусирала върху регионалното планиране на отбраната и плана за развитие до 2032 година Евтимов обърна внимание на новите способности, които страната ни ще има с новите изтребители патрулните  кораби и киберкомандването.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки