Очаквам справедлива, но тежка присъда, заяви Дебора в съда

0

- Advertisement -

В Районния съд в Пловдив започна по същество делото срещу Георги Георгиев, обвинен за насилието над Дебора Михайлова от Стара Загора. След няколко неуспешни опита, днес то най-сетне стартира по общия ред, с призовани близо 40 свидетели и вещи лица. Заради това са насрочени заседания и в още три дни през идната седмица. 

Делото „Дебора“ беше разпределено в Пловдив от ВКС, след като всички районни съдии в Стара Загора си направиха отвод. 26-годишният Георги Георгиев има три обвинения – за побой, обезобразяване на момичето и заплаха за убийство. За тях той може да получи до 10 г. затвор. 

С думите „Очаквам справедлива, но тежка присъда“ Дебора Михайлова влезе в залата на Пловдивския районен съд, където е приканена първа да даде показания срещу нейния насилник Георги Георгиев.

„Шокът от станалото не е отминал, но не се притеснявам да разкажа всичко“, добави  девойката, която този път е доста по-спокойна и видимо целеустремена.

По думите ѝ, музиката е това, което и дава сили и енергия да остане психически силна. Добавката е по повод песента, която тя вече  разпространява по интернет каналите. Дебора не крие, че парчето е изцяло посветено на драматичното и преживяване, както и с препратки, но далеч не ласкави, за бившия и приятел. Тя признава, че в бушуващия кошер от емоции между тях е имало силни чувства, но вече всичко е само зловещо минало и днес просто иска най-тежката присъда за Георги. Случилото се с  нея и последвалата песен Дебора дори визира като послание към всички евентуални жертви на насилие, пък било то породено от неудържима страст.

Жестокото престъпление спрямо Дебора Михайлова бе извършено в края на юни миналата година, но придоби широк обществен отзвук месец по-късно.Тогава се разбра, че насилникът е бил задържан за кратко и освободен от старозагорския съд, чийто състав преценил, че извършеното е само „лека телесна повреда“. На 31 юли Георгиев вече арестуван за постоянно.  Зловещият инцидент предизвика серия от протести в цялата страна, а самата девойка  бе абитуриентка преди няколко дни.

На днешното заседание се разпитват първите 10 от общо почти 40 призовани свидетели и вещи лица. 

Делото е насрочено в няколко поредни заседания, но ще протича при закрити врати заради множеството интимни подробности. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки