Столичният кмет категоричен: Ако бъдем осъдени – глобите ще ги платя лично!

0

- Advertisement -

Столичният кмет Васил Терзиев обяви, че ако съдът реши, че трябва Столичната община да бъде глобена за промяната в организацията на движението в центъра на София, той лично ще плати глобата.

„Ситуацията е безумна. От един малък проблем стана голям. Ние сме се съобразили с решението и спряхме работа. Не е поставено нито едно ново колче и няма нито един метър нова боя. Но не е работа на МВР да инспектира сложени ли са огради“, настоя той пред bTV.

Според него проблемът се политизира.

„Казаха да спрем – спряхме, но всичко направено там в продължение на години е незаконно. Години наред е проявявано нехайство… Не е работа на министъра на вътрешните работи да инспектира сложени ли са огради. Не е работа на кмета това да е централна тема месец и половина при положение, че има много други проблеми, които трябва да се решават“, настоя Терзиев.

„Ако следваме логиката на СДВР, да преградим булевардите с метална ограда, защото е незаконно, защото не е безопасно и да се доближим до мечтата ни за пешеходен център. Това, което се случва, е, че този диалог се води по медиите. Те ни пращат писма, ние им връщаме. Това е тяхна интерпретация какво следва. Има много фриволни работи, които не се споменават в решението на ВАС. Говорят за някаква строителна площадка. Как решиха, че е строителна площадка, та трябва да я обезопасяваш? Къде е разрешителното по строеж? По ЗУТ ли е? Несериозно е това, което се иска“, каза той.

По думите в момента е преустановено въвеждането на новата организация, но не е спряно ползването на новите паркоместа и велоалеи.

„Те се ползват. Няма строително монтажни работи. Ако вчера Калин Стоянов е бил на строителна площадка, трябваше да носи каска. С Калин Стоянов не си говорим. Няма да сложим плътни огради. Как си представяте да махна всички паркоместа по булевардите? МВР ни пишат разпореждания, ние ще ги обжалваме, защото мислим, че не са издържани“, добави Васил Терзиев.

Според него реорганизацията на движението около НДК струва около 400 хил. лева.

Столичният кмет обяви, че чака решението на съда за отстранените от ОИК районни кметове.

„Чакам да видя решението на съда следващата седмица за касиране на изборите. Вътрешно чувство имам, че ще има избори. Вижда се, че има целенасочена атака срещу всеки, който иска да промени нещо. Всеки, който се бори срещу това как работят системи в тази държава – районни кметове, подуправители на БНБ, хора в различни институции. Виждате с абсурдността отстраняването на кмета на „Илинден. Попълваш декларации, знаеш, че нямаш право да имаш фирми. Изведнъж три месеца по-късно се оказваш с фирма фантом в Англия, която даже не е дорегистрирана. Тя не е функционираща и не може да извършва търговска дейност. Допускаме грешки, но чак такива. Има целенасочена атака. От нашия независим съд – никога не очаквам атака“, заключи Васил Терзиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки