Парламентарна комисия ще проверява дейността на Ивелин Михайлов от „Величие“

0

- Advertisement -

Депутатите създадоха временна Комисия за проверка на всички факти и обстоятелства по данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов – идеолог на партия „Величие“, и изградения в село Неофит Рилски, община Ветрино, комплект „Исторически парк“.

Временната комисия се състои от 18 народни представители, избрани на паритетен принцип – по трима от всяка парламентарна група, като ще работи за един месец.

Предложението за създаването на временната комисия е внесено от независимите депутати Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков, които бяха част от разпадналата се парламентарна група на „Величие“. 

Партия „Възраждане“ и „Има такъв народ“ внесоха техния законопроект. По думите на Искра Михайлова от „Възраждане“ избирателят има право да знае истината, като обеща комисията да гарантира, че ще бъде обективна и коректна:

„И да направим така, че всеки да има правото да защити своето име от една страна, и да бъдат осветлени всички факти и обстоятелства, които биха били важни за избирателите на тази политическа организация“.

  Христо Митковски от „Продължаваме промяната – Демократична България“ каза, че има нужда от тази комисия:

  „Най-малкото, за да се изясни този казус, който витае в българското общество. И той не е от създаването на партия „Величие“, а много преди това“.

  За напусналата „Величие“ Юлияна Матеева унизително е парламентът да се използва за разчистване на лични сметки:

  „Едва ли има институция в Република България, която не се е занимавала, доколкото съм чела в публикации, от 2019 година досега, с Исторически парк“, каза тя.

  Борислав Гуцанов от БСП също е на мнение, че парламентът излишно се занимава с този въпрос, тъй като има контролни органи, които трябва да си свършат работата:

  „А дали е хубав Историческия парк, или не, дали има някакви други задкулисни действия в него, има си органи, които могат да го проверят това нещо“.

   Виктория Василева от партия „Величие“ подчерта: „Ако има нарушения, нека да бъдат взети мерки по закон. Ако няма, веднъж завинаги да бъде изчистено името на този човек“.

   Оставете отговор

   Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

   Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

   Политика на поверителност и бисквитки